بازیهای مشابه مافیا برای تمام سنین
بازی مافیا چندوقتی است که بازی محبوب اکثر مهمانیهای خانوادگی و دورهمیهای دوستانه است. اما بد نیست که گاهی تنوعی هم در بازیها ایجاد شود و بازیهای جذاب دیگری را نیز امتحان کنیم.
در این مطلب قصد داریم برخی بازیهای مشابه مافیا را به شما عزیزان معرفی کنیم که شاید حتی سادهتر از مافیا و مناسب گروههای سنی گوناگون باشد.
برخی از این بازیها مثل سایکو، داربازی، دو حقیقت و یک دروغ نیاز به وسیلهای ندارند و برای بعضی نظیر کودتا و اولون نیز باید دست در جیب مبارک کنید و از فروشگاه های معتبر آنها را خریداری کنید. در ادامه باهم نحوهی اجرای این بازیها را میخوانیم.
در صورتی که شما نیز چنین تجربهای دارید، حتما نظرات خود را در خصوص این بازیها با کاربران بادپرک در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
1. سایکو، از جذابترین بازی های مشابه مافیا
بازی سایکو، یک مورد از بازیهای مشابه مافیا است که نام اصلی آن «Psychiatrist»، بهمعنای روانپزشک است. بازی سایکو از جمله بازیهای گروهی و دستهجمعی است. در این بازی یکی از اعضای تیم، نقش روانپزشک را ایفا میکند و باقی اعضا همه روانی (سایکو) هستند. یکی از عوامل افزایش هیجان و جذابیت این بازی آن است که روانپزشک کمتر با بازی آشنا باشد تا روند بازی طولانیتر شود.
مراحل و چگونگی انجام بازی:
1- پس از انتخاب روانپزشک، او جمع را ترک میکند.
2- سایر اعضا شروع به مشورت در خصوص انتخاب یک اختلال روانی میکنند. خلاقیت در طراحی اختلال میتواند بازی سایکو را که از جمله بازیهای مافیایی است، جذابتر و مفرحتر کند.
3- در این بازی شگفتآور باید روی یک اختلال، اتفاق نظر صورت گیرد؛ مثلا میتوانید تصمیم بگیرید همه از جملات دروغ استفاده کنند و در هنگام گفتن آنها، یک تیک یا حرکت خاص داشته باشید (توجه کنید که دروغ گفتن صرف به عنوان اختلال روند بازی را دچار مشکل میکند پس باید همراه با یک نشانه یا حرکت شود)؛ میتوانید انتخاب کنید که در نقش برخی شخصیتهای معروف فرو روید و بسیاری موارد خلاقانهی دیگر... .
4- روانپزشک در زمان مناسب به میان گروه بازمیگردد و حالا نوبت اوست که سعی کند با زیرنظر داشتن رفتار، گفتار و طرح پرسشهایی هوشمندانه و غیر مستقیم، از تکتک اعضای گروه، نوع اختلال روانی را تشخیص دهد.
5- اگر در خلال بازی سایکو، یکی از روانیها، پیرو اختلال عمل نکند یا حرفی خلاف واقع در پاسخ روانشناس بزند، سایر اعضای گروه عبارت «سایکو» را به کار میبرند. فردی که زودتر از بقیه این را اعلام کرده، جایش را با شخصی که خاطی بود، عوض میکند. بههرحال طی مراحل بازی شخص ناچار میشود دروغ بگوید تا روانشناس، نتواند اختلال را کشف کند. بازی تا کشف اختلال ادامه خواهد یافت. این مراحل و قوانین، سایکو را از معروف ترین بازی های مشابه مافیا کرده است که میتواند جایگزین خوبی برای این بازی و ایجاد تنوع باشد.
2. بازی کودتا
از بازیهای مشابه مافیا که در آن بازیکنان باید نقشهای مختلفی بپذیرند، بازی کودتا را معرفی میکنیم.
کودتا از بازیهای کارتی دورهمی است. این بازی برای افراد 14 سال به بالا طراحی شده است و بین 2 تا 6 نفر میتوانند آن را بازی کنند.
مدت زمان هر دور از بازی کودتا حدودا میتواند بین 15 تا 30 دقیقه متغیر باشد و این بستگی به چگونگی پیشرفت مراحل آن و اتفاقات بازی دارد. البته میتوانید با دوستان خود هرچند دوری که دوست داشتید بازی کنید و آن را تا ساعتها ادامه دهید زیرا واقعا بازی پرهیجانی است.
روند این بازی مبتنی بر یک داستان کلی و ماجراهای جزئی است که در طی آن پدید میآید و هدفی در آن دنبال میشود.
داستان مربوط به یک حکومت امپراطوری است و از این قرار است که یک گروه از طبقهی اشرافی ارکان حکومت را در دست گرفتهاند و زیادهخواهی و سودجوییهایشان از سیستم اقتصادی، زندگی مردم را دستخوش فقر و ضعف کرده است؛
تنها اقلیتی در جامعه از رفاه برخوردارند که به اصطلاح کلهگنده هستند.
در این میان یک گروه مبارزان زیرزمینی نیز با هدف برانداختن حاکمان و اشراف فاسد با تلاشهایی شجاعانه قصد دارند وضعیت را درست کنند.
در نتیجه بهطورکلی در جامعه نوعی دودستگی و نفاق ایجاد شده و فضایی پر اغتشاش وجود دارد که عدهای میتوانند از همان نیز سود ببرند و با براندازی برخی، خود جانشین آنان شوند؛ تنها یکی از این همه، موفق خواهد شد. نقشپذیری و بلوف زدن حین بازی، از ویژگیهای کودتا است.
3. دو حقیقت و یک دروغ
درک مراحل این بازی برای همهی سنین آسانتر از مافیا و دیگر بازیها از جمله سایکو و کودتا است. بازی دو حقیقت و یک دروغ یک بازی گروهی جذاب است که بر اساس سه جمله طراحی میشود که یکی از آنها دروغ است.
نحوه انجام بازی دوحقیقت و یک دروغ
1- افراد به صورت دایره ای مینشینند.
2- با رایگیری یا به صورت تصادفی بازی از یک نفر شروع میشود.
3- فرد شروع کننده، سه جمله درباره خودش میگوید که یکی از آنها دروغ و دوجملهی دیگر حقیقت هستند. (میتوان از ابتدا با توافق همه، بازی را به شکلی طرح کرد که دو جمله دروغ و یک جمله حقیقت باشد و هدف بازی کشف جملهی حقیقت باشد.)
4- سپس نوبت در دایره میچرخد و هرکس نظر خود را درباره تک جملهی دروغ (یا تک جملهی راست) بیان میکند.
5- پس از اتمام نظردهی، فرد گوینده، جمله هدف را میگوید.
6- کسانی که حدس درستی زدهاند، امتیاز میگیرند.
7- اگر فقط یک نفر درست حدس زده باشد، او شروع کنندهی دور بعدی بازی است.
8- میتوان سقف امتیاز تعیین کرد و نخستین کسی که زودتر به آن امتیاز برسد، برندهی بازی میشود.
در بازی دو حقیقت و یک دروغ، با روشهای خلاقانه میتوان بازی را جذابتر کرد. میتوان دروغی انتخاب کرد که بسیار شبیه حقیقت باشد یا حقایقی را بیان کرد که اتفاقا غیرقابل باور باشند و افراد را به اشتباه بیندازند. افرادی از همهی گروههای سنی میتوانند دو حقیقت و یک دروغ را بازی کنند و ساعتها با آن سرگرم شوند.
4. بازی کارتی اولون
اولون یک بازی مبتنی بر تقابل نیروهای خیر و شر است که دو شخصیت کلیدی دارد: آرتور در رأس خیر و موردرِد در رأس نیروهای شر قرار دارد.
برخی از افراد در بازی یاران و سرسپردگان آرتور و برخی دیگر که در اقلیتاند، خدمتگزاران موردرد هستند. البته گروه شر بر خلاف یاران آرتور اطلاعات و امکانات بیشتری دارند.
بازی کارتی اولون برای سنین 13 سال به بالا طراحی شده و میتواند از 5 تا 10 بازیکن داشته باشد. تعداد بالای بازیکنها این بازی فکری دورهمی را مفرحتر و جذابتر میکند. مدت زمان هر دور بازی از حدود نیم تا یک ساعت تعریف شده است.
ویژگی این نمونه از بازیهای مشابه مافیا نیز استنتاج و استدلال، نقشپذیری و نیز فریبکاری و بلوف است.
وسایل بازی اولون متشکل از 14 کارت شخصیت یا نقش، یک توکن فرمانده و پنج توکن گروه، بیست توکن رای (شامل ده رای موافق و ده مخالف)، سه صفحه امتیازات، ده کارت مأموریت، پنج نشانگر دوطرفه برای شمارش امتیاز، یک نشانگر گِرد برای شمارش دورهای بازی و یک توکن بانوی دریاچه است.
اولون بازی پرماجرا و پرکشش دورهمی است که میتوانید آن را با دوستان یا اعضای خانواده بازی کنید. از نکات مثبت این بازی تقویت حواس، قدرت تفکر و استدلال، قدرت بیان و افزایش تمرکز است.
5. داربازی با استفاده از قلم و کاغذ
یکی از بهترین جایگزینهای مافیا برای جمعهای دورهمی ، به ویژه زمانی که محدودیت نفرات داریم، داربازی است. برای این بازی میتوان از قلم و کاغذ استفاده کرد یا در فضایی که تخته وایت برد وجود داشته باشد، میتوان برای جذابیت بیشتر از آن کمک گرفت. داربازی مبتنی بر حدس حروف و رسیدن به یک کلمه است. برای این بازی لزوما نیاز به حضور چند نفر نیست و دونفره نیز میتوان بازی را پیش برد.
مراحل و قوانین داربازی
1- یک نفر از اعضا کلمهای را درذهن خود انتخاب میکند. (میتوان یک عبارت دو یا چندکلمهای نیز انتخاب کرد.)
2- به تعداد حروف آن کلمه باید خط تیره روی کاغذ یا تخته کشیده شود که جایگاه استقرار حروف است. همچنین نقش یک دار در کنار صفحه قرار میگیرد.
3- فرد انتخاب کننده، توضیحات مختصری به عنوان راهنمایی میدهد و سپس طرف مقابل باید حروف را حدس بزند.
4- حروفی که به درستی حدس زده شدهاند، در بالای خطوط تیره نوشته می شوند.
5- به ازای هر حرف که اشتباه حدس زده شده باشد، یک عضو از بدن آدمکی که به دار آویخته شده، کشیده میشود. مثلا یک بار یک دست، یک بار دست دیگر، پا و به همین ترتیب تا بدن و سر آدمک؛ وقتی نقش کامل شود و حروف درست هنوز تکمیل نشده باشند، حدسزننده بازنده است.
برای جذابتر شدن داربازی، بهتر است کلمات سخت یا عبارات چند کلمهای انتخاب شوند که بازیکن مقابل به راحتی نتواند آن را بیابد.
سخن آخر
این بازیهای مشابه مافیا انتخابهای مناسبی برای سرگرمی هستند که مانند مافیا میتوانند ساعتها یک جمع را سرگرم کنند. اگر بچهها در جمعتان هستند، سعی کنید بازیهایی انتخاب کنید که آنها نیز بتوانند به آن راه یابند و خود را با موفقیت نشان دهند.
بهترین تأثیر بازیهای شبیه مافیا این است که همهی افراد، منجمله کودکان و نوجوانان را بی هیچ ابزار یا فضای خاصی ساعتها به خود سرگرم میکند. حسن اجرای این بازیها سرگرم شدن بدون نیاز به بازیهای رایانهای است که در روزگار حاضر تمام فضای ذهن و زندگی افراد را در همهی سنین اشغال کرده است. این بازیها همچنین مهارتهای ذهنی و ارتباط جمعی را به شکلی چشمگیر ارتقا میدهند.
پیشنهاد میکنم بازی راز هیتلر رو هم به این بازیا اضافه کنید تا همه بشناسن .
چون به نظر من به مراتب از همه این بازیا بهتر و جذاب تر هستش
ممنون
ما دسته جمعی تو مسجد بازی کردیم
خیلی حال داد
ممنون از وبلاگ خوبتون
من که تا حالا نه همچین اسم هایی رو شنیدم و نه دیده بودم?
بنظرم که فوق العاده میاد?
خدای من...
چه بازی هایی داشتیم و خبر نداشتیم
مرسی بادپرک که این ها رو معرفی کردی?
و اینکه بیشتر و ساده تر با تعداد افراد کمتر ممنون میشم معرفی کنید