معرفی بازی سایکو؛ روشها و قوانین آن
سایکو از جمله بازی های مشابه مافیا و در زمرهی بازیهای گروهی و دورهمی بدون نیاز به وسیله است. اگر شما و دوستانتان از تکرار مافیا خسته شده اید و یا به دنبال یک بازی جدید و تازه برای ایجاد تنوع و تغییر روحیه هستید، حتما این مطلب را تا پایان آن بخوانید.
بازی سایکو چیست؟
نام اصلی این بازی معادل انگلیسی روانشناس یا روانپزشک [سایکولوژیست یا سایکایتریست (psychiatrist)] است که ما آن را به صورت مخفف «سایکو» مینامیم. بازی سایکو یکی از بازیهای جذاب و محبوب دورهمی است که به صورت گروهی انجام میشود.
در این بازی یک نفر نقش روانپزشک یا سایکایِتریست را برعهده میگیرد و باقی افراد نقش بیمارانی با بیماری روانی مشترک را بازی میکنند.
روند بازی گروهی سایکو چگونه است؟
آموزش بازی سایکو ابتدا دشوار و پیچیده بهنظر میرسد اما همین که چندمرتبهای بازی تکرار شود، همه میفهمند باید چه کار کنند. اصل در بازی این است که روانپزشک نباید از بیماری خبر داشته باشد درحالیکه بیماران باهم در انتخاب نوع بیماری به توافق رسیدهاند.
پس یک حلقه تشکیل میشود. روانپزشک خارج میشود که صدای صحبت بازیکنان را نشنود. سپس به میان حلقه میآید و شروع به پرسش از بیماران میکند. او میتواند از علائم بیماری و آنچه بهگمانش او را به پاسخ نزدیک میکند، بپرسد.
در بازی سایکو برخلاف مافیا دروغها پنهان نخواهند ماند. اگر یک بیمار در برابر پرسش روانپزشک پاسخی بدهد که با علائم بیماری همخوانی ندارد، سایر بازیکنان به محض اینکه متوجه شوند، باید روانپزشک را صدا کنند.
برای ما که این بازی را به زبان فارسی تجربه میکنیم، کلمهای که در این مواقع باصدای بلند گفته میشود، «سایکو» است.
بعد از این اتفاق، روانپزشک جای کسی را که دروغ گفته با کسی که اول از همه فریاد «سایکو!» را سرداده، عوض میکند. چنانکه متوجه شدید دروغگو از بازی اخراج نمیشود زیرا یکی از راههای به پاسخ رسیدن روانپزشک میتواند بررسی همین دروغها و علت آنها باشد.
برای مثال شاید بیماری روانی که انتخاب کردهاید، این باشد که «خود را یک شیء خاص میدانید» یا همه «گمان میکنید یکی از سوپراستارهای معروف هستید».
در این صورت اگر روانپزشک در همان ابتدای بازی نام یکی از شما را بپرسد، بر مبنای بیماری و اختلال انتخاب شده فرد باید نام شیء یا سوپراستار را بگوید و بیماری لو میرود؛ بههمیندلیل به صورت داوطلبانه دروغ را انتخاب میکند.
نحوه انتخاب بیماری در بازی سایکو
رفتارهای نرمال و عادی معمولا در چارچوب خاص خود هستند و هرچه خارج از این محدوده باشد، میتواند در بازی سایکو به عنوان اختلال و بیماری انتخای شود. پس دایرهی انتخاب بینهایت وسیع است.
با این حال برخی موارد را برای شما مثال میزنیم، البته توصیه میکنیم خلاقیت به خرج دهید و موارد تازهای پیدا کنید تا روانپزشک نتواند خیلی زود به جواب برسد.
برخی از بیماریهایی که در بازی سایکو میتوانید از آن استفاده کنید:
- همه فکر میکنند میتوانند در زمان سفر کنند.
- همه فکر میکنند میتوانند با سرعت جت حرکت کنند.
- هرکس لباس خود را در رنگی دیگر میبیند.
- همه فکر میکنند در حال حاضر خواب هستند یا در رویا حرف میزنند.
- همه فوبیای دیوار دارند و حتی نمیتوانند نام آن را به زبان بیاورند.
- هرکس فکر میکند از سن فعلی خود ده سال کوچکتر است.
- همه روی کلمهای خاص حساس هستند و هرگاه آن کلمه را میگویند، موهای خود را لمس میکنند یا پاهای خود را ضربدری روی هم میگذارند و...
- همه فکر میکنند رئیس جمهور یا پادشاه هستند.
- همه فکر میکنند در سیارهی خاصی مثلا مریخ زندگی میکنند.
تا اینجای مطلب بازی خیلی ساده بهنظر میرسد اما باید از یک قانون بازی سایکو برایتان بگوییم که قطعا نظرتان را عوض خواهد کرد.
موضوع این است که در بازی سایکو حق انتخاب یک الگو وجود دارد. بیماران میتوانند علاوه بر انتخاب بیماری درمورد این الگو نیز تصمیم بگیرند. برای مثال میتوانند الگوی خود را به این صورت انتخاب کند که هرکس به جای نفر سمت چپی خود به سوال روانپزشک پاسخ دهد.
به این ترتیب وقتی روانپزشک از کسی که جوراب قرمز به پا دارد، میپرسد رنگ جوراب شما چیست؟ او رنگ جوراب نفر سمت چپی خود را که مثلا آبی است، میگوید.
در واقع روانپزشک در روند پرسش و پاسخهای خود باید بتواند علاوه بر بیماری، وجود الگو و چگونگی آن را هم حدس بزند. به این ترتیب، بازی پیچیدهتر و جذابتر میشود و زمان بیشتری طول میکشد.
پرسشها در بازی سایکو
روانپزشک میتواند از سادهترین پرسشها شروع کند. اتفاقا این پرسشها برای رسیدن به جواب بهتر هستند.
نحوهی انتخاب پرسشهای بعدی روانپزشک به این بستگی دارد که بیماران چگونه پاسخ دهند، وضعیت الگوی بازی چگونه باشد و در پاسخ کدام سوالها دروغ گفته شود.
برخی از پرسشهای ابتدایی:
- نام تو چیست؟
- در کجا زندگی میکنی؟
- دیشب چه غذایی خوردی؟
- امروز صبح کجا بودی؟
- در لباسها یا خانه ات کدام رنگ وجود ندارد؟
سخن آخر
به این ترتیب با چگونگی انجام بازی سایکو آشنا شدید. خلاقیت شما در جذابیت این بازی حرف اول را میزند.
اگر دوست دارید بازی جنبه شادی و خنده بیشتری هم داشته باشد، میتوانید از خود روانپزشک سوژههایی بگیرید؛ مثلا علاقهمندی به غذا، رنگ یا تیمی را که روانپزشک طرفدار آن است، به عنوان بیماری روانی انتخاب کنید!
تأثیر بازیهای دورهمی مانند بازی سایکو، ایجاد تعامل، شناخت و صمیمیت بیشتر میان افراد است. همچنین ذهن را فعال و تفکر را تقویت میکند.
و اکر کدش رو پیدا کنیم چه میشه؟
سال چند ساخته شده؟
عالی هستین و این بازی هم عالیه خیلی ممنون از شما دوست دارم بازی اش کنم
انشأالله همیشه سلامت باشید
هیجانی تر میشه
این طور نیست؟
سرم درد گرفت بابا!!!!
بی خیال....
خیلی ممنون
اگه بازی های مشابه این هم داشتین بزارید
حتما می خونم
چه بازی ایه ...
ایوول...
حال کردیم...
دمتون گرم...