بازی فکری برای کودکان 6 ساله؛ انتخاب اسباب بازی فکری مناسب
بازی کردن برای رشد مطلوب کودک ضروری است زیرا به بهبود شناختی ، جسمی ، اجتماعی و عاطفی کودکان و نوجوانان کمک می کند. همچنین یک فرصت ایده آل و قابل توجه برای والدین و سایر مربیان فراهم میکند تا با استفاده از اسباب بازی ها به عنوان ابزاری برای بازی و تعامل ، کاملاً با آنها همراه شوند.
در این مقاله قصد داریم موضوعات زیر را مورد بررسی قرار دهیم:
- انواع اسباب بازی
- مزایای استفاده از اسباب بازی های فکری برای کودکان 6 ساله و معرفی بازی های مرتبط
- نقش بازی در پرورش کودکان
انواع اسباب بازی :
همانطور که میدانید، اسباب بازی ها به دو دسته اسباب بازی های فیزیکی و دیجیتالی تقسیم بندی می شوند.
در این مقاله ما قصد داریم در رابطه با اسباببازیهای سنتی (فیزیکی) صحبت کنیم که شامل دستههای زیر میشوند:
- اسباب بازیهای آموزشی: بازی های اکتشافی و ...
- اسباب بازیهای فکری: بازی های کارتی، معمایی و ...
- اسباب بازیهای نمادین: عروسک ها، شخصیت های اکشن، ماشین ها، وسایل آشپزی و...
- اسباب بازیهای ساختنی یا دست ورزی: لگو، اشکال، پازل، هلی کوپتر و ...
- اسباب بازیهای هنری: خاک رس، رنگ آمیزی و ...
- اسباب بازیهای کلامی و تعاملی: بازی های رومیزی و ...
- اسباب بازیهای محرک: ماشین های بزرگ اسباب بازی، سه چرخه، اسباب بازی های فشار و کششی و ...
به عنوان مثال انواع اسباب بازی های ساختنی و اکتشافی برای کودک می تواند جالب باشد ، به خصوص اگر او ببیند بزرگسالان نیز با آنها همراه شده و لذت می برند. بنابراین شناخت ویژگی اسباب بازی خوب که پدر و مادرها باید بدانند بسیار اهمیت دارد.
مزایای استفاده از اسباب بازی فکری برای کودکان 6 ساله و معرفی بازی های مرتبط :
پیش دبستانی، اولین مرحله برای آموزش رسمی در یک مرکز آموزشی یا فضای یادگیری است که قبل از شروع تحصیلات اجباری در پایه ابتدایی برگزار می گردد. برای درک بهتر مفاهیم توسط کودکان نیاز است بازی های فکری برای کودکان 6 ساله ترتیب داده شود تا برای حضور در مدرسه علاقهمند شوند.
آموزش اولیه به آماده سازی کودکان پیش دبستانی از نظر رشد آکادمیک و اجتماعی کمک می کند و همچنین با نتایج مثبت پایدار همراه است.
از این روی مسئولان پیش دبستانی می بایست با خرید اسباب بازی فکری برای کودکان شش ساله در مجموعه خود با قیمت مناسب بهترین شرایط را برای پرورش خلاقیت در بچه ها فراهم کنند.
در ادامه مهارت های مختلف را ذکر میکنیم و متناسب با آن برای هر مهارت چند بازی را به شما معرفی میکنیم.
1. تقویت ضریب هوشی
اسباب بازی فکری برای کودکان 6 ساله به گونه ای طراحی شده اند که، هماهنگی چشم و دست، حافظه و مهارت های حرکتی را افزایش می دهند. در کودکانی که به طور مناسب این مهارتها را پیدا می کنند، به تدریج ضریب هوشی افزایش می یابد.
از آنجا که اسباببازیهای آموزشی، سرگرم کننده و لذت بخش هستند بچهها میتوانند زمان کافی برای یادگیری دقیق و حفظ مهارتهای عملی داشته باشند.
اسباب بازی فکری برای کودکان 6 ساله که منجر به تقویت ضریب هوشی میشود:
- راز جنگل
- هوش چین ها
- ریاضیدان کوچولو
- ذره بین
2- تقویت احساسات
انواع مختلف اسباب بازی های فکری برای کودکان با تکامل حواس خاص مرتبط هستند. رایج ترین حس هایی که اسباب بازی های آموزشی به دنبال ایجاد آن هستند شامل حس لامسه، بینایی و شنوایی است.
به عنوان مثال ، اسباب بازی های روشن با رنگ های متنوع، حس بینایی را تقویت می کنند. از طرف دیگر ، اسباب بازی هایی که منجر به تولید صوت یا آهنگ می شوند، حس شنوایی را افزایش میدهند.
بازی های جدید و با قیمت مناسب برای تقویت احساسات:
- اوسا بنا
- بلوک های 72
- دوئل
- چینه
3. تقویت مهارت حل مسئله
یکی از مهمترین اهمیت اسباب بازی های آموزشی ظرفیت آنها در به چالش کشیدن ذهن کودک است. اسباب بازی هایی مانند معماهای چوبی، کودکان را تشویق می کنند تا وقتی به دنبال حل یک مسئله خاص هستند بر روی مراحل بازی برای رسیدن به هدف، فکر کنند.
پازل های مختلف از نظر عارضه متفاوت هستند. هرچه یک معما پیچیده تر باشد، کودک برای حل آن باید از انرژی، توجه و تفکر بیشتری استفاده کند. در واقع همانطور که آنها به روشهای مختلف حل معما فکر می کنند ، ذهن آنها رشد کرده و با گذشت زمان مهارت های حل مسئله را پیدا می کنند.
بازی های فکری برای کودکان 6 ساله که مهارت حل مسئله را تقویت میکند:
- پازل
- لگو
- مکعب سوما
4. افزایش خلاقیت
کودکان با حس کنجکاوی باورنکردنی به دنیا می آیند؛ بنابراین با خرید بازی فکری برای کودک 6 ساله، میتوانید یک تجربه ایمن از بازیهای تخیلی، طراحی و ساخت خلاق، آزمایش و اکتشاف را برای او رقم بزنید.
بازی های جدید و با قیمت مناسب برای این دسته:
- خیاط کوچولو
- ماشین های روبی
- میله های هزارکاره
5. توسعه ویژگی های عاطفی و اجتماعی
کودکان در بعضی مواقع برای بازی نیاز به تعامل با بزرگترها یا همسالان خود دارند. هنگام بازی با بچههای دیگر، کودکان با نشانه های اجتماعی و عاطفی مانند خشم، خنده و گریه روبرو میشوند. به این ترتیب ، آنها می توانند موقعیت های مختلف عاطفی را درک کرده و سازگار شوند.
استفاده از اسباب بازی های آموزشی حول محور فعالیت هایی مانند کاپیتانی، اشتراک، انتظار برای نوبت شما و سرگرمی های دیگری مانند کتاب کودک، از ویژگی های مهم رشد اجتماعی محسوب می شود.
نقش بازی در پرورش کودکان:
بهترین اسباب بازی ها آنهایی هستند که با توانایی های کودکان مطابقت داشته و رشد مهارت های جدید را در آنها پرورش دهد. بعضی از اسباب بازی ها توانایی "رشد" با کودک را دارند، به این معنا که با پیشرفت و بزرگ شدن کودکان می توان از بازیها بهگونهای متفاوت استفاده کرد.
استفاده از اسباب بازی های آموزشی می تواند به کودکان در یادگیری مهارت های مختلفی که در زندگی خود به آنها نیاز دارند، کمک کند.
اسباب بازی های فکری برای کودکان یک شکل عالی از یادگیری مبتنی بر بازی است که نه تنها کودک را سرگرم
می کند، بلکه برای تشویق تفکر منطقی و جانبی یا تفکر "خارج از چارچوب" مورد استفاده قرار می گیرند.
سخن آخر:
بچه ها همیشه کنجکاو هستند که چیزهای جدید را کشف کنند و یاد بگیرند. والدین می توانند با خرید اسباب بازی فکری برای کودکان شش ساله در رشد و درک محیط اطراف به فرزندان خود کمک کنند و آنها را برای حضور در اجتماع و مقاطع تحصیلی به لحاظ روحی و روانی آماده سازند.
فراموش نکنید:
مطلبتون خیلی آموزنده ومفید بود. موفق باشید