تفاوت مدل های مختلف مداد رنگی های فابر کاستل
فابر کاستل تقریبا بهترین مارک مداد رنگی در جهان شناخته میشود که هم افراد مبتدی و هم افراد حرفهای از آن استفاده میکنند. این برند که بیش از دو قرن قدمت دارد، انواع مداد رنگی را تولید میکند.
اگر شما نیز از عاشقان مداد رنگی های فابرکاستل هستید، مطالعه این متن را از دست ندهید؛ چرا که میخواهیم در رابطه با تفاوت مداد رنگی های فابر کاستل با توجه به کارایی هرکدام صحبت کنیم.
در ادامه به این سرفصل ها میپردازیم:
- شاخصترین انواع مداد رنگیهای فابرکاستل (مداد رنگی کلاسیک، پلی کروم، آبرنگی و اسکچ )
- تفاوت مداد رنگی پلی کروم
- کارایی مداد رنگی آبرنگی فابر کاستل
- کاربرد مداد رنگی های فابر کاستل از نوع اسکچ
با بادپرک (فروشگاه اینترنتی لوازم تحریر) تا انتهای متن همراه باشید.
شاخصترین انواع مداد رنگیهای فابرکاستل
در مقاله " تاریخچه مداد رنگی " خواندیم که فابرکاستل یک کمپانی با تجربهای 250 ساله است. دایرهی مصرفکنندگان و خریداران محصولات این شرکت، دایرهای وسیع است که از مبتدیان تا حرفهایترین افراد را شامل میشود.
عمدهترین این مداد رنگیها را در اینجا به شما معرفی میکنیم:
۱. مداد رنگی کلاسیک فابر کاستل:
شناخته شده ترین نوع مداد رنگیهای فابر کاستل، همین نوع کلاسیک است. همهی شما احتمالا با این مدادهای شش ضلعی قدیمی آشنا هستید. بدنهی مداد رنگیها از چوب مرغوب و با کیفیت تهیه شده که راحت و بیدردسر تراشیده میشود.
متداولترین بستهبندی مداد رنگی فابر کاستل کلاسیک، 24 و 36 رنگ است. بسیاری از هنرمندان از این نوع استفاده میکنند و برای مبتدیان نیز کاربرد دارد. مغز این مداد رنگی ها از موم و رنگدانه تهیه میشود و سختی مناسبی دارد.
مداد رنگی کلاسیک چیست؟
تنوعی که به مرور در تکنیکهای نقاشی و رنگآمیزی پدید آمده و روزبهروز هم بیشتر میشود، سبب پیدایش دستهبندیهایی در در ابزارهای نقاشی و رنگآمیزی خصوصا مدادرنگی شده است.
البته این تنوع تکنیک نتوانسته است (و گمان نمیرود بتواند) صورت اولیه مدادرنگیها را از میدان به در کند. برای تفکیک بهتر دستهها مدادرنگیهای اصیل که دارای مغز تهیه شده از رنگدانه و موم و بدنه معمولا چوبی هستند، تحت عنوان مداد رنگی کلاسیک شناخته میشوند.
سایر دستهها با توجه به ویژگیهای خاصی که دارند (مثلا پلیکروم، کنته و...) نامگذاری شده و از مداد رنگی کلاسیک تفکیک میشوند.
۲. مداد رنگی پلی کروم فابر کاستل:
مداد رنگی پلی کروم، تلاش فابرکاستل برای پاسخگویی به نیاز حرفهایترین نقاشان و هنرمندان بوده است.
اصلیترین تفاوت مداد رنگی پلی کروم با سایر مداد رنگیهای فابر کاستل در مرغوبیت مواد اولیه و به کار بردن روشهای تخصصی در ساخت است که در ادامه همین مقاله به جزئیات بیشتری از آن خواهیم پرداخت.
۳. مداد رنگی اسکچ (Sketch) فابر کاستل:
نام اسکچ که معادل طرح است، قطعا ذهن را به این سو راهنمایی میکند که با نوعی از مداد رنگی حرفهای سروکار داریم. دقیقا هم همینطور است.
مداد رنگی اسکچ همانند پلی کروم از انواع مداد رنگی فابر کاستل است که برای طراحی و نقاشی تخصصی استفاده میشود. کاربرد مداد رنگی اسکچ برای ایجاد رنگهایی پر و یکدست است.
۴. مداد آبرنگی فابر کاستل:
ساختار این مدادرنگیها به گونهای است که هردو کاربرد مداد رنگی و آبرنگ را داشته باشد. یعنی هم به صورت خشک و به عنوان مداد و هم در تماس با آب و به عنوان آبرنگ قابل استفاده هستند.
تفاوت مداد رنگی آبرنگی با سایر مداد رنگیها در قابلیت حل شدن آن در آب است. بنابراین میتوان آنها را با آب پاک کرد.
تفاوت مداد رنگی پلی کروم
اصلیترین و مهمترین تفاوت مداد رنگی های فابر کاستل درمورد این مداد رنگی نمود یافته و مطرح میشود. گفتیم که بازار هدف مداد رنگی های پلی کروم، افراد حرفهای هستند که نقاشی را به صورت تخصصی انجام میدهند.
تفاوت مداد رنگی پلی کروم با سایر انواع مثلا مداد رنگی کلاسیک چیست که آن را تبدیل به محصولی خاص کرده است؟
۱. رنگدانههای مرغوب:
مهمترین تفاوت مداد رنگی های فابرکاستل از نوع پلی کروم، در داشتن رنگی قوی است. این رنگ قوی، زنده و شفاف، با کمک رنگدانههای مرغوب فراهم شده است.
۲. بافت نرم اما مقاوم مغز:
دیگر تفاوت مداد رنگی پلی کروم با نوع کلاسیک، در بافت نرمی است که مغز آن دارد. این ویژگی سبب کارایی فوقالعاده پلی کروم در تکنیکهای خاص نقاشی مانند سایه زدن، هاشور زدن و محو کردن میشود.
جالب است که پوشش SV سبب میشود مغز مداد در عین نرمی، شکننده نباشد. همچنین به دلیل روغنی بودن، در برابر آب مقاوم است.
۳. ایجاد اثر پیوسته در رنگآمیزی:
یک ویژگی ممتاز مداد رنگی پلی کروم در ایجاد رنگآمیزی یکنواخت است. وقتی خطوطی را با پلی کروم روی هم بکشید، مرز میان خطوط واضح نیست و محو میشود. بنابراین رنگآمیزی یکنواختی ایجاد میکند.
۴. قابلیت افزودن لایههای رنگی برای ایجاد کنتراست:
یک ویژگی خاص مداد رنگی های پلی کروم این است که میتوانید چندین لایه رنگ با آنها ایجاد کنید تا به کنتراست رنگ مد نظر خود برسید. منظور این است که میتوانید تا 12 لایه رنگ را بر روی هم اضافه کنید و رنگی یکنواخت و طبیعی داشته باشید.
۵. فقدان مواد شیمیایی مضر:
در تولید مداد رنگیها معمولا از مواد اسیدی و شیمیایی استفاده میشود. تفاوت مداد رنگی های فابر کاستل از نوع پلی کروم در خالی بودن آن از هرگونه ماده مضر و حساسیتزا است.
تفاوت مداد رنگی آبرنگی فابر کاستل
چنان که گفتیم، مداد آبرنگی دوکاره است. هم میتوان از آن درحالت خشک به عنوان مداد رنگی معمولی استفاده کرد و هم آن را به صورت محلول در آب و با خاصیت آبرنگی به کار برد. اما این تنها تفاوت مداد رنگی آبرنگی نیست.
در ادامه موارد دیگر را بررسی میکنیم:
۱. درخشش کمتر رنگ:
اثر حاصل از مداد آبرنگی درخشندگی کمتری نسبت به سایر انواع مداد رنگی دارد. البته این به معنای غلظت کمتر رنگ نیست.
۲. ثبات بیشتر در مقایسه با آبرنگ:
اصلیترین تفاوت مداد آبرنگی با آبرنگ ثبات بیشتر آن است که نوعی مزیت محسوب میشود.
۳. ثبات کمتر در مقایسه با سایر مداد رنگیها:
مغز سایر مدادرنگیها دارای روغن یا موم است. این مواد قابل حل در آب نیستند. مهمترین تفاوت مداد رنگی های فابر کاستل از نوع آبرنگی این است که با آب پاک میشوند.
۴. قابلیت ترکیب رنگها:
به دلیل همین ویژگی آبرنگی، میتوان رنگهای مختلف مداد آبرنگی را باهم ترکیب کرد و رنگهای تازه به دست آورد.
کاربرد مداد رنگی های فابر کاستل از نوع اسکچ
ویژگی شاخص این مداد رنگی ها هم مانند پلی کروم در این است که مخصوص طراحی و نقاشی حرفهای هستند. درواقع نقاشی از هر مداد رنگی برمیآید اما طراحی تنها با اسکچ امکانپذیر است.
تفاوت مداد رنگی فار کاستل از نوع اسکچ با مداد کلاسیک یا دیگر انواع در داشتن نوک مقاوم و داشتن رنگدانههای غلیظ است. با کمک این مداد رنگیها میتوان طراحیهایی هنری را با بهترین کیفیت ایجاد کرد.
مداد رنگی های اسکچ فابر کاستل این قابلیت را دارندکه با آنها خطوط و سطوح رنگی ایجاد کنیم که هم جاندار و هم یکنواخت هستند.
سخن پایانی
با شاخصترین انواع مداد رنگی های فابر کاستل آشنا شدیم. شکی نیست که فابر کاستل از بهترین برندهای مداد رنگی است. آگاهی از تفاوت مداد رنگی های فابر کاستل به ما کمک میکند نوعی را انتخاب کنیم که با کاربرد مد نظر ما همخوانی بیشتری دارد.
ممنون از اطلاعات خوبتون عالی بود