بهترین اتود
چه یک دانشآموز باشید و چه یک طراح حرفهای، مداد نوکی حتما به کارتان میآید. اما آیا معیارهای انتخاب بهترین مداد نوکی را میشناسید؟ برندها را چطور؟
برای اینکه بدانید چطور بهترین اتود مناسب نیاز خود را پیدا کنید، تا انتهای متن با بادپرک (فروشگاه اینترنتی لوازم تحریر ایرانی) همراه شوید.
در ادامه به بررسی دو مورد مهم میپردازیم:
- بهترین مداد نوکی و سه معیار مهم برای انتخاب ( اندازه مغز مداد، درجهی سختی گرافیت، جنس مداد نوکی)
- در جستوجوی بهترین مارک اتود (پارسی کار، فابر کاستل، استدلر، پنتا، زبرا)
بهترین مداد نوکی و سه معیار مهم برای انتخاب
دانستهایم مداد اتود چیست و چه ساختار و کاربردهایی دارد. شما با کمک راهنمای خرید مداد نوکی میتوانید محصولی متناسب با نیاز خود انتخاب کنید.
معیارهای انتخاب بهترین اتود در سه مورد کلی خلاصه میشود:
- اندازه مغز مداد
- درجهی سختی گرافیت
- جنس مداد نوکی (شامل اجزای داخلی و خارجی)
حال این موارد را یک یه یک و یا جزئیات بررسی میکنیم.
۱. اندازه مغز مداد
قطر نوک اتود بر حسب میلیمتر محاسبه و بیان میشود. رایجترین قطرهای ۰.۵، ۰.۷ و گاهی ۰.۹ میلیمتر هستند. هرچقدر این اندازه کوچکتر شود، یعنی قطر نوک کمتر و تیزتر و خطوطی که ایجاد میکند ظریفتر هستند. درحالیکه اندازههای بالاتر، قطر بیشتر نوک و ضخامت بیشتر خط را نشان میدهد.
برخی از طراحان از قطرهای بسیار نازک مانند ۰.۳ و حتی ۰.۲ میلیمتر استفاده میکنند. با استفاده از این اتودها میتوان برای مثال خطوط بسیار ظریف در مردمک چشم را نقاشی کرد.
نکتهی دیگر امکانی است که مداد نوکی به شما در استفاده از ضخامتهای گوناگون نوک میدهد. معمولا انواع سادهتر و ارزانتر مداد نوکی طوری طراحی میشوند که تنها میتوان یک درجه ضخامت نوک را در آن قرار داد.
یعنی مثلا نوک ۰.۵ قابل استفاده برای اتود ۰.۷ نیست. به اینترتیب باید از ابتدا یک اتود بخرید و تمام کارهایتان را با همان یکی انجام دهید. یا اتودهای متعدد بخرید و آنها را مدام عوض کنید.
۲. سختی گرافیت
همانند مغز مدادهای معمولی، نوک اتود نیز دارای درجه سختی و نرم است و به همان شکل از 9H تا 9B دامنه دارد. بهترین مداد نوکی برای نوشتن همان است که درجه HB دارد و در بیشتر نوشتافزارفروشیها نیز نوک با همین درجه سختی موجود است.
اگر به دنبال بهترین اتود برای نقاشی و طراحی هستید، باید با توجه به نوع کار و خطوطی که میخواهید ایجاد کنید، از 9H تا 9B دست به انتخاب بزنید. بنابراین در کنار انتخاب ضخامت نوک، انتخاب دیگری نیز در درجه نرمی و سختی خواهید داشت.
بهترین مداد نوکی برای ایجاد خطوط ظریف، از میان درجات H و برای ایجاد سایه، از درجات نرم و البته تیرهتر B انتخاب میشود. بالاترین درجات سختی در گرافیت، برای کارهای پیشنویس و نقشهبرداری مناسب هستند.
۳. جنس مداد نوکی
ساختار مداد نوکی پیچیده نیست بااینحال اجزای گوناگونی دارد. رایجترین متریالهایی که برای بدنه و قطعات مداد نوکی استفاده میشود، پلاستیک و فلز است. در برخی از محصولات ترکیبی از هردو به کار میرود.
اکثر اوقات دانشآموزان مدارس خصوصا مقاطع پایینتر بیشتر انواع پلاستیکی اتود را انتخاب کنند. از نظر قیمت، نوع پلاستیکی بهترین مداد نوکی برای آنهاست.
دانشآموزان و دانشجویان مقاطع بالاتر، نوع فلزی را انتخاب میکنند که گرانتر است و دوام بیشتری دارد. همچنین هنرمندان، معماران و مهندسان، از انواع اتود فلزی و باکیفیت استفاده میکنند.
در برخی از انواع اتود، پوشش خارجی فلزی است اما قطعات داخلی پلاستیکی هستند. همچنین ممکن است برخی از قطعات فلزی و برخی پلاستیکی باشند.
فلزات مختلفی میتواند در مداد نوکی بهکار رود. مثلا استیل، برنز، تیتانیوم، مس و... . برای تولیدکنندگان بهترین مارک اتود مهم است که چه فلزی را در محصول به کار ببرند و آن را به مصرفکننده معرفی کنند.
در کل مداد نوکی نوشتافزاری است که نوشتن را تسهیل میکند و کار با آن راحت است. حتی روش تعمیر مداد نوکی نیز در صورت اشکال در کار آسان است و همه میتوانند آن را انجام دهند. این نوشتافزار از ابداعات خوب بشر برای محیط زیست بوده است زیرا هدررفت چوب و گرافیت در تراشیدن مداد را حذف کرده است.
در جستوجوی بهترین مارک اتود
برندهای گوناگون ایرانی و خارجی برای مداد نوکی وجود دارد. تولیدکنندگان خارجی بسیار کهن مانند فابرکاستل مداد نوکی هم تولید میکنند. البته این به آن معنا نیست که بهترین مداد نوکی را باید لزوما از میان اجناس خارجی انتخاب کرد.
در ادامه با چند برند مطرح ایرانی و خارجی آشنا شوید:
۱. پارسیکار:
این برند، از تولیدکنندگان بهترین مارک اتود و انواع نوشتافزار ایرانی است. اتود پارسیکار را میتوانید در انواع گوناگون با ضخامت نوک ۰.۵ و ۰.۷ خریداری کنید.
جنس بدنه اتودهای پارسیکار از پلاستیک است و به دلیل سبکتر بودن و داشتن قیمت مناسب بهترین مداد نوکی برای دانشآموزان محسوب میشود و البته برای تستزنی نیز گزینهی مناسبی است.
۲. فابرکاستل:
این برند آلمانی، تولیدکنندهی انواع نوشتافزار است. اتودهای فابرکاستل ضخامت نوک گوناگونی دارند. یکی از محصولات این برند، اتود با نوک 2 میلیمتری است که با درجه 2B تولید میشود.
این نمونهی محصول معروف، هم برای سایهزنی در نقاشی و طراحی کاربرد دارد و هم برای تستزنی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. ضمنا جنس بدنهی آن پلاستیک است.
۳. استدلر:
یکی دیگر از برندهای مطرح نوشتافزار، استدلر است. استدلر انواع گوناگون مداد نوکی را نیز تولید میکند. بهترین مداد نوکی این برند دارای بدنهی فلزی سه گوش است.
این بدنه استحکام خوبی دارد و در دست هم سر نمیخورد. ضخامت نوک این مداد نوکی ۰.۵ و ۰.۷ است و برای نوشتن و برخی کارها در طراحی مناسب است.
۴. پنتر:
این برند به تولید نوشتافزارهای زیبا و ظریف مشهور است. مداد نوکی پنتر دارای بدنه فلزی و ظریف است. بدنهی مداد نوکی پنتر چندضلعی است و روی سطوح نمیغلتد. همچنین بخشی لاستیکی در محل تماس انگشتان دارد تا در دست سر نخورد.
۵. زبرا:
این مداد نوکی دارای تنوع زیادی در محصولات است. جنس بدنه آنها پلاستیک است و ضخامتهای مختلف نوک را دارند. این برند تولید کشور ژاپن است و هم مناسب دانشآموزان و دانشجویان و هم مناسب افراد حرفهای است.
سخن آخر
با معیارهای انتخاب بهترین مداد نوکی آشنا شدید. درکنار سه معیار مهم، موارد جزئی دیگری نیز وجود دارد. مثلا اینکه سلیقهی شما در فرم و رنگ بدنه چیست؛ کدام بدنه برای شما خوشدستتر است؛ میزان استفاده شما از مداد نوکی چقدر است؛ چقدر بودجه در نظر دارید و... . بهترین مارک اتود لزوما یک مارک خارجی نیست بلکه همان است که با نیازهای شما تناسب بیشتری دارد.
اُونِر آلمان
روترینگ آلمان که قدیمی و با اصالته
پِنتِل ژاپن که البته خیلی گرونه
ببقیه مورد ها که رفتم توشون نظرات رو دیدم،لطفا با مشتری یکم بهتر صحبت بکنید.....چون اینطوری اگر بقیه پیام هاتون رو ببینن دیگه ازتون خرید نمی کنن