مداد اتود چیست و چه ساختار و کاربردهایی دارد؟
برای اطمینان از انتخاب بهترین مداد نوکی باید این نوشتافزار را خیلی خوب بشناسید. در این مقاله خواهیم دید مداد اتود چیست و اجزای آن کداماند. اطلاعاتی نیز از تاریخچه آن خواهیم داد که شاید برایتان جذاب باشد.
با ما تا انتهای متن همراه باشید.
مداد اتود چیست؟
این نوع خاص از مداد، از نظر ساختار و کارکرد کاملا با مدادهای سنتی و معمولی متفاوت است. البته هسته یا مغز مداد اتود مانند مدادهای معمولی از گرافیت است اما شکل ظاهری آن با مغز مداد معمولی زمین تا آسمان تفاوت دارد.
برای آشنایی کاملتر خوب است بدانید اسامی دیگر مداد اتود چیست. نامهایی مانند مداد مکانیکی، مداد نوکی و مداد فشاری رایجترین این نامها هستند.
در فرهنگ معین نیز، مداد نوکی به عنوان معادلی برای واژه «اتود» ذکر شده است. در انگلستان به این نوع نوشتافزار، مداد حرکتی و در هندوستان به آن خودکارمداد میگویند.
کارایی این نوشتافزار و تفاوتی که با مدادهای معمولی دارد، امکان تجدید نوک بدون تراشیدن و تعویض نوک است. در همین مطلب خواهیم خواند که مزیت مداد نوکی چیست اما پیش از آن اجازه دهید با ساختار و اجزای مداد نوکی آشنا شویم.
ساختار و اجزای مداد نوکی چیست؟
شاید در شکل و شمایل مدادنوکیها از خودکار الهام گرفته شده باشد. بههرحال شکل امروزی اتودها بیش از آنکه به مداد معمولی شبیه باشد، به خودکار شبیه است. علت در بهرهمندی از بدنهای دائمی (فلزی، پلاستیکی یا ترکیبی) و مغز مستقل از بدنه و قابل تعویض است.
مغز مداد نوکی به فنر و دکمهای متصل است. با کمک این اجزای مداد نوکی، نوک به صورت تدریجی به بیرون رانده میشود. یکی دیگر از اجزای مداد نوکی، محفظهی نگهدارندهی نوک است.
قسمت سر مداد نوکی همانند خودکار یک قطعه پیچی (معمولا فلزی) دارد که قابل جدا شدن است. انتهای برخی از اتودها یک پاککن کوچک قرار دارد.
در برخی اتودها (خصوصا انواع حرفهای) نیز سوزن تمیز کنندهای قرار دارد. کارکرد این میله در تمیز کردن قطعات از گرفتگیها و یک روش تعمیر مداد نوکی است.
روی بدنهی اغلب مدادنوکیها همانند بیشتر مدلهای خودکار و خودنویس، یک گیره وجود دارد. این گیره برای راحت قرار دادن نوشتافزار در جیب پیراهن، کیف و... است.
مغز اتود میتواند در ضخامتهای مختلف از ۰.۳ میلیمتر تا ۲ میلیمتر باشد. مداد نوکی ۲ میلیمتری را میتوان به عنوان مداد تستزنی نیز به کار برد.
تاریخچه مداد اتود چیست؟
۱. نخستین جرقههای مداد نوکی در سال 1565 م. زده شد؛ وقتی فردی به نام کانراد گیسنر در سوییس تصمیم گرفت مدادی بسازد که به صورت دستی قابل تنظیم باشد. شکل و شمایل آن اختراع قطعا با اتودهای امروزی تفاوت بسیاری دارد.
۲. در سال 1791 شخصی به نام پاندورا تلاش کرد مدادنوکی به سبکی که امروز میشناسیم ابداع کند. اشکال مداد نوکی تغییر و تحول زیادی یافتند.
۳. بعد از این دو نفر نوبت به سامپسون ماردن و جان آیزاک هاوکینز رسید. متاسفانه کارخانهای که ماردن برای تولید این نوشتافزار محبوب تأسیس کرده بود، در جنگ جهانی دوم نابود شد. اما تولید و ابداعات در راستای پیشرفت اتودها ادامه یافت.
۴. در نهایت پیشرفتهترین شکل مداد نوکی در سال 1915 م. توسط یک فرد ژاپنی به نام توکوجی هایاکاوا ساخته شد و به تولید انبوه رسید.
۵. سپس کارلوس کیران در آمریکا ساخت مدادهای او را توسعه داد. از سال 1939 م. پیشرفتها ادامه پیدا کرد و مدادنوکی با مدلهای مختلف و مخصوص مغزهایی با ضخامت گوناگون روانهی بازار شد.
تفاوت مداد معمولی با مداد اتود چیست؟
هرکس که قدمی در ابداع یا ارتقای مداد نوکی برداشته، قطعا مشکلاتی در استفاده از مداد معمولی میدیده که به فکر نوآوری افتاده است.
مهمترین تفاوتی که مداد نوکی با مداد چوبی دارد، عدم نیاز به تراشیدن است. بدنهی مدادهای معمولی از چوب ساخته میشوند درحالی که جنس مداد اتود از پلاستیک یا در نمونههای مقاومتر، فلز است.
ظرافت نوک مداد اتود سبب میشود رسمالخط همیشه ظریف باشد. همچنین این ضخامت تغییر نمیکند و همیشه ثابت است.
تنوع مداد نوکی
بسته به کاربرد مداد نوکی و شخصی که از آن استفاده میکند، انواع مختلفی از مداد نوکی وجود دارد.
برخی از انواع مداد نوکیها توسط مهندسان و طراحان حرفهای استفاده میشوند. آنان برای طرحها و نقشههای خود ممکن است از مدادنوکی با ضخامتهای گوناگون و حتی رنگهای گوناگون کمک بگیرند.
روی مداد نوکیهایی از این دست معمولا درجه ضخامت نوک درج شده است. به این ترتیب شخصی که از چند مداد نوکی مختلف استفاده میکند میتواند در لحظه نوع مورد نیاز را تشخیص دهد.
دانشآموزان و دانشجویان نیز از مداد نوکی استفاده میکنند. کاربرد آنان معمولا تنها برای نوشتن و حل تمارین است. برای این دسته از عزیزان، مداد نوکی با ضخامت ۰.۵ و ۰.۷ میلیمتر بیشتر رواج دارد.
برای بچههای کوچکتر بهتر است اتود پلاستیکی تهیه شود که از نظر قیمت مناسبتر است. بهاینترتیب در صورت گم شدن یا آسیب دیدن، خسارت چندانی وارد نمیشود. انواع مداد نوکی فانتزی نیز برای بچهها جذاب است.
سخن آخر
در این مقاله از بادپرک (فروشگاه اینترنتی لوازم تحریر ایرانی) دانستیم مداد اتود چیست و چه اجزا و کاربردی دارد. برای انتخاب میان مداد نوکی و مداد معمولی باید به عادتهای نوشتاری خود و مزیتها و معایب هرکدام توجه کنید.
مداد نوکی به عنوان نوشتافزاری پیشرفتهتر و ظریفتر، مراقبت بیشتری لازم دارد. انواع برندهای ایرانی تولید نوشتافزار، مدادنوکیهایی متنوع با کارایی گوناگون تولید میکنند که میتوانید از میان آنها انتخاب کنید.
لطفا کمکم کنید