بهترین دفتر برای جزوه نویسی را چگونه انتخاب کنیم؟
اگر به تازگی روزهای پر التهاب کنکور را پشت سر گذاشتهاید، وقت آن است کمی استراحت کنید و امیدوارانه به روزهای دانشجویی در آیندهی نزدیک فکر کنید. تهیهی برخی از وسایل، بخشی از آمادگی برای ورود به دانشگاه است.در میان آنها شاید دفتر مناسب جزوه نویسی یک مورد مهم باشد.
میدانید بهترین دفتر برای جزوه نویسی دانشگاه باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
دفترهای جزوه نویسی چه تفاوتی با سایر دفترها دارند؟
چرا دفتر مناسب جزوه نویسی با دفترهای معمول فرق دارد؟ این مربوط به تفاوتی است که شرایط تحصیلی دانشجویان در دانشگاه با دوران تحصیل در مدرسه دارد.
- ایام و ساعات کلاسها در دانشگاه، متغیر است و مانند مدرسه در یک دامنه مشخص جا نمیگیرد. این به آن معناست که به عنوان دنشجو ممکن است در یک روز 5 کلاس و در یک روز تنها 1 کلاس داشته باشید. بنابراین یک دفتر واحد نمیتواند بهترین دفتر برای جزوه نویسی باشد.
- بسیاری از درسها کتاب درسی تدوین شدهای ندارند و شاید نیاز باشد کتب متفرقه و مختلفی تهیه کنید. گاهی منبع یک درس چندین کتاب است و گاهی ممکن است کتابی معرفی نشود. در هر صورت باید از صحبتهای مدرس جزوهبرداری کنید.
- شما حجم مطالبی را که استاد قصد ارائهی آن را در یک ترم دارد، از ابتدای ترم نمیدانید. بنابراین نمیتوانید دفتری را که تعداد برگهای ثابتی دارد به عنوان بهترین دفتر برای جزوه نویسی تهیه کنید.
- در دوران دانشجویی معمولا مرور و مطالعهی جلسات قبل را در منزل انجام میدهید. شاید هم تنها در اختیار داشتن جزوهی یک جلسه قبل کافی باشد تا پیش از کلاس مرور کنید. بنابراین نیازی به حمل تمام جزوات یک درس که از ابتدای ترم ارائه شده نیست.
ویژگیهای بهترین دفتر برای جزوه نویسی از نظر وضعیت برگهها
پس از آنکه شرایط دانشجویی را شرح دادیم، اولین نکتهای که به ذهن میرسد، متغیر بودن وضعیت جزوههای یک دانشجو است. بنابراین برای خرید دفتر مناسب باید به این ویژگیها توجه داشته باشید:
-
امکان افزایش حجم برگهها
دفتری با ماهیت کلاسوری این قابلیت را دارد که هر زمان نیاز شد به آن برگه اضافه کنیم. بنابراین بهترین دفتر برای جزوه نویسی است.
-
امکان خارج کردن و کاهش حجم برگهها
وقتی تعداد جلساتی از یک درس میگذرد، میتوانیم برگههای جلسات گذشته را از دفتر کلاسوری خارج و بایگانی کنیم.
-
برخورداری از بخشکننده (دیوایدر)
ازآنجاکه در داخل دفتر، جزوات چندین درس مختلف قرار میگیرد، دفترهای جزوه نویسی همراه با دیوایدر طراحی میشوند. بخشکننده یا دیوایدر یک برگ کاغذی، مقوایی یا طلقی رنگی است که یک زبانه دارد. دفتر مخصوص جزوه نویسی دانشجویان باید حتما تعداد مناسبی از آن را داشته باشد.
کار دیوایدر این است که میان برگههای دفتر مرزهای مشخصی قرار میدهد. با داشتن رنگهای مختلف آن، این امکان را دارید که برای هر درس یک رنگ را در نظر بگیرید و دیوایدر را در ابتدای جزوات آن قرار دهید. به این ترتیب قسمت مربوط به جزوات آن درس را به راحتی پیدا خواهید کرد.
ویژگیهای ساختاری جلد دفتر مناسب جزوه نویسی
بهترین دفتر برای جزوه نویسی باید از نظر ابعاد و ساختار هم متناسب با نیاز شما انتخاب شود. به این ویژگیها دقت کنید:
اندازه
دفتر مناسب جزوه نویسی باید ابعادی داشته باشد که در کیف دانشجویی شما جا بگیرد. اندازهی برگههای دفتر نیز بهتر است در ابعاد B5 انتخاب شود. ممکن است دانشجوی رشتههایی خاص باشید که هنگام جزوهبرداری نیاز به فضای بیشتر داشته باشید.
مثلا شاید نیاز باشد شکل یا نموداری را ترسیم کنید. در این صورت میتوانید برای تمام دروس یا فقط مخصوص آن درس، کلاسوری با ابعاد بزرگتر تهیه کنید.
جلد دفتر مناسب جزوه نویسی
جزوات دانشگاهی در برگهای مستقل نوشته میشوند. این جزوات اهمیت دارند و نتیجهی ساعتها زمان دانشجو و استاد هستند. به بسیاری از آنها در مقاطع بالاتر یا در زمان شاغل شدن در زمینهی مربوط به رشته نیاز پیدا خواهید کرد.
مقاوم بودن یکی از ویژگیهایی است که جلد دفترهای جزوه نویسی باید داشته باشند.
جلد دفترهای جزوه نویسی معمولا از جنس مقوایی سخت یا پلاستیک است. جنس پلاستیک برای جلد سبکتر از جلد سخت است اما با توجه به لزوم حفاظت از محیط زیست توصیه نمیشود. برخی جلدها نیز تشکیل شده از یک لایه مقوای نازک به همراه روکش پارچهای هستند.
حلقهها و قفل دفتر
حلقهها و قفل دفتر میتوانند از جنس فلز یا پلاستیک فشرده باشند. جنس فلز دوام بیشتری دارد. از سوی دیگر نمونههای پلاستیکی تنوع رنگ دارند. البته همچنان انتخاب خوبی برای محیط زیست به شمار نمیروند.
جیبها و محفظههای داخلی
به عنوان دانشجو شاید نیاز داشته باشید برای انجام امور پژوهشی خود، سری به کتابخانه بزنید. فیشبرداری از منابع معمولا در برگههای کوچکی انجام میشود که پانچ شده نیستند. همینطور شاید جزواتی از استاد یا همکلاسیهای خود دریافت کنید.
چطور جزوه بنویسیم؟
دفترهای جزوه نویسی بر اساس اینکه متعلق به کدام دانشجو هستند، باهم متفاوتاند. زیرا روشهای جزوه نویسی برای هرکس بر اساس نحوه یادگیری او متفاوت است. برخی از دانشجویان تنها به نوشتن کلیدواژهها و پارهای نکات مهم اکتفا میکنند. برخی دیگر عادت دارند تمام کلام مدرس خود را یاداشت کنند.
جدای از روشی که انتخاب میشود، این که جزوه را با چه رنگی بنویسیم هم تا حدی یک موضوع سلیقهای است. البته باید قواعدی را هم برای آن در نظر داشت. بهترین رنگ برای نوشتن در دفتر مناسب جزوه نویسی، آبی معمول است. این رنگ چشم را کمتر خسته میکند.
ضممنا استفاده از خودکارهایی با رنگهای گوناگون برای جزوه نویسی مهم است. میتوانید تیترها، عناوین و کلیدواژهها را با رنگهایی متفاوت بنویسید. این کار به یادگیری کمک میکند.
سخن پایانی
از ویژگیهای بهترین دفتر برای جزوه نویسی، مهمترینها را با جزئیات برایتان شرح دادیم. در آغاز ترم تحصیلی خود میتوانید با توجه به تعداد دروسی که دارید، دفتر مناسب جزوه نویسی را تهیه کنید.
ضمن آرزوی موفقیت برای همهی دانشجویان و نودانشجویان عزیز، از دانشجویان کنونی و باتجربه خواهش میکنیم تجربیات خود را در قسمت کامنتها با ما در میان بگذارند.
توی سایتتون هم موجود نیست
آیا کلاسور زیپ دار با جای خودکار را دارید؟