بازی برای افزایش هوش و تمرکز کودکان؛ راهنمای خرید اسباب بازی فکری
دقت کرده اید وقتی وارد اسباب بازی فروشی می شوید، آنقدر تنوع آنها زیاد است که فراموش می کنید چه نوع اسباب بازی مطابق سن و نیاز فرزندانتان باید تهیه کنید...!
موضوعاتی که قصد داریم در ادامه به آن ها بپردازیم عبارتند از:
- مناسب ترین بازی برای تقویت هوش کودکان دبستانی
- معرفی 15 بازی فکری برای افزایش هوش و تمرکز کودکان
مناسب ترین بازی برای تقویت هوش کودکان دبستانی:
هوش خلاق و اهمیت آن باعث می شود که کودک بیرون از چارچوب یا فراتر از حد معمول فکر کند.
بررسی تئوری هوش چندگانه در دانشگاه هاروارد، بیان می کند:
- IQ (ضریب هوشی) اندازه گیری شده برای ارزیابی توانایی و پتانسیل انسان بسیار گسترده است. اما تنها شاخص ارزیابی موفقیت یک فرد نیست.
- EQ (هوش هیجانی یا عاطفی)، توانایی مدیریت اضطراب و کنترل تنش ها و انگیزه، امیدواری و خوش بینی در مواجهه با موانع در راه رسیدن به هدف است.
در اینجا به 7 مورد بازی افزایش هوش کودکان دبستانی که به بهبود تمرکز آنها کمک می کند اشاره می شود:
1. لگو یا بلوک های انتزاعی:
بعضی اسباب بازی ها توانایی رشد با کودک را دارند. به عنوان مثال ، یک کودک 2 ساله ممکن است سعی کند از بلوک های لگو به طور کاربردی استفاده کند(آنها را روی هم قرار دهد)، در حالی که همان اسباب بازی فکری برای کودک 8 ساله ممکن است به یک بازی نمادین پیچیده تبدیل شود (یعنی از همان بلوک ها برای ساختن پل استفاده کند)، این موضوع نشان دهنده توسعه هوش فضایی و منطقی در کودکان می باشد.
2. بازی ریاضی:
بازی ریاضی از جمله بازی هایی است که برای افزایش هوش کودکان دبستانی بسیار سودمند است. بازی های فکری ریاضی به کودک شما کمک می کند تا با شناسایی اعداد، شمارش، جمع/تفریق و سایر مبانی ریاضیات مهارت تمرکز، هوش منطقی، توانایی حل مساله واعتماد به نفس را پرورش دهد.
3. بازی های کارتی:
بازی های کلاسیک و سرگرم کننده کارتی باعث شفاف سازی مغز کودک می شوند. این نوع بازی برای افزایش هوش و تمرکز کودکان بسیار مفید است زیرا به این واسطه بچه ها سعی می کنند دستورالعمل ها را دنبال کنند، دقت خود را افزایش دهند و در صدد تعامل با دیگران باشند.
در نتیجه رسیدن به هدف بازی، به تقویت سیستم های شناختی و آگاهی فضایی کودک کمک می کند.
4. پازل یا شطرنج:
پازل یا شطرنج یک بازی برای تقویت هوش کودکان دبستانی است؛ زیرا کنجکاوی آنها را درگیر می کند. در واقع پازل می تواند برای کل خانواده سرگرم کننده باشد و یک روش عالی برای رشد حافظه، تفکر استراتژیک، درک فضایی ، حل مسئله ، مهارت های شناختی و مهارت های حرکتی کودک شما می باشد.
5. بازی های معمایی:
از جمله بازی های فکری است که باعث تقویت تفکر انتقادی ، حافظه، درک بینایی ، برنامه ریزی حرکتی ، هماهنگی ، حل مسئله و مهارت های زبانی کودک می شود.
6. قصه گویی:
داستان سرایی در مقایسه با آنچه کودکان هنگام گوش دادن به یک داستان یا خواندن یک کتاب تصویری به دست می آورند، به رشد سریع مغز و حافظه آنها کمک می کند؛ زیرا آنها باید شخصیت های داستان، ترتیب وقایع و اتفاقات بعدی را پیگیری کنند.
داستان سرایی باعث رشد زبان ، واژگان و اعتماد به نفس کودکان می شود! هر داستان، آنها را ملزم به ایجاد ارتباط و بیان آنها می کند. همچنین داستان ها راهی بی نظیر برای بیان احساسات و عواطف خود به شیوه ای مثبت هستند. به این ترتیب قصه گویی یک بازی برای افزایش هوش و تمرکز کودکان محسوب می شود.
7. بازی حافظه ای:
بازی های حافظه به شیوه سرگرم کننده و جذاب طراحی شده اند و یک روش عالی برای ورزش ذهن می باشند که سبب تقویت مغز و بهبود حافظه بصری می شوند. همچنین دقت و تمرکز را افزایش داده و به عملکرد شناختی کودک کمک می کند.
معرفی 15 بازی فکری برای افزایش هوش و تمرکز کودکان:
هوش، ذکاوت و نوآوری از اولویت های اصلی سازمان ها در هر زمینه ای می باشد. این بدان معناست که ایجاد این نوع تفکر در کودکان از سنین پایین بسیار مهم است.
با توجه به مطالب پرداخته شده در این مقاله، 15 بازی برای تقویت هوش کودکان دبستانی به شرح ذیل پیشنهاد می شود:
- بازی فکری پنتاگو
- بازی اعصاب سنج جدید
- بازی ماشین بافندگی
- بازی حرف حساب
- بازی دوز و مارپله
- بازی کاتامی نو
- بازی کریدور یا دالون
- بازی چیدنی ها
- بازی معمای 3 بعدی
- بازی منجنیق
- بازی تفنگ چوبی
- بازی مکعب سوما
- بازی ایروپولی
- بازی دبرنا
- بازی پازل های سه بعدی
سخن آخر :
بازی کودک بخش جدایی ناپذیری از رشد اوست. کودکان فقط برای سرگرمی خودشان بازی نمی کنند. از زمان تولد، آنها به طور مداوم دائماً در حال یادگیری و توسعه آن هستند. اما وظیفه ما این است که با تقویت مهارت های کودکان ، زمینه یادگیری آنها را فراهم کنیم.
تحقیقات گسترده در این زمینه نشان می دهد از نظر تکاملی ، اسباب بازی ها نقش به سزایی در مهارتهای زبانی و جسمی کودکان دارند. هر چند مفهوم بازی با گذشت زمان تغییر نکرده است، اما اسباب بازی های موجود در عصر جدید نگاه متفاوت روانشناسی طراحان بازی را نشان می دهد.
لطفا محدودیت سنی این بازی ها رو بگید
متشکرم ♥
بنظرتون بازی هایی مثل پاستور برای بچه ها مفید نیست؟!
خیلی حال کردم
عالی بود...
ولی تا وقتی بازی های مجازی و گوشی ها هستن
بچه ها کمتر سراغ این ها می آیند
این طور نیست؟؟؟!!!