نحوه صحیح انداختن کوله پشتی و حمل کیف مدرسه
در میان تمام مدلهای کیف مدرسه، کوله پشتی همیشه ارجحیت دارد. زیرا باور بر این است که فشار کمتری به کمر و شانهها وارد میکند. اما اگر نحوه صحیح حمل کوله پشتی رعایت نشود، چنین باوری بیاساس است.
نحوه صحیح انداختن کوله پشتی است که در کنار استانداردهای دیگر ضامن سلامت بچههاست. در ادامه به صورت مفصل و جامع در خصوص انداختن صحیح کوله پشتی توضیح دادهایم.
با بادپرک (فروشگاه آنلاین لوازم تحریر) تا انتهای متن همراه باشید.
چرا نحوه صحیح حمل کیف مدرسه اهمیت دارد؟
کیف غیر استاندارد یا نحوه نادرست حمل آن در هر سنی آسیبرسان است. در خصوص بچهها بهویژه در مقاطع ابتدایی این مسئله اهمیت و حساسیت بیشتری دارد زیرا استخوانها در حال رشد هستند. هرگونه سبک حرکتی غیر استاندارد میتواند در شکل گیری استخوانها و ساختار بدن بچهها تأثیر منفی ماندگار بگذارد.
ضمنا به دلیل در حال رشد بودن استخوانها و انعطاف تاندونها، درد و ناراحتی حاصل از آسیب شدیدتر است. به همین دلیل نحوه صحیح حمل کوله پشتی اهمیت مییابد.
از سویی دیگر کیف مدرسه وسیلهای است که بچهها طی دوازده یا سیزده سال، در بیشتر ماههای سال، روزانه با خود حمل میکنند. از آنجا که این موضوع اجتنابناپذیر است، نحوه صحیح حمل کیف مدرسه اهمیت دوچندان مییابد.
استفاده صحیح از کوله پشتی برای دانشآموزان
توجه به انتخاب کیف یا کوله استاندارد، اهمیتی به اندازه نحوه صحیح حمل کوله پشتی دارد. نکات انتخاب کیف و کوله پشتی استاندارد مدرسه را در مقاله " راهنمای خرید کیف مدرسه " بیان کردهایم. از آن میان یک نکتهی مهم را یادآوری میکنیم و آن توجه به بهرهمندی کولهپشتی از بند کمری است.
و اما نحوه صحیح انداختن کوله پشتی؛ رعایت این نکات میتواند به بچهها کمک کند کیف مدرسه خود را سادهتر و بدون آسیب به بدن حمل کنند:
۱. بررسی مرتب بندها:
معمولا بندهای کوله پشتی به مرور زمان و پس از چند روز استفاده شل میشوند. بهطور مرتب و هر زمانی که میخواهید کوله پشتی خود را استفاده کنید، باید دقت کنید که تنظیم بندها به هم نخورده باشد.
۲. حمل حتما روی هردو شانه:
گاهی اوقات بچهها حوصله ندارند هردو بند کولهی خود را روی شانهها بیندازند و تنها یک بند آن را روی یک شانه میاندازند. چنین حالتی اصلا نمیتواند نحوه صحیح انداختن کوله پشتی تلقی شود. حتی ممکن است از کیف رودوشی هم فشار بیشتری وارد کند. بر این موضوع با جدیت نظارت کنید.
۳. استفاده از بند کمر و سینه:
بهرهمندی از بند کمری چنان که گفتیم، شرط ضروری در تمام کوله پشتی هاست. برخی کولهها علاوه بر آن بند روی قفسه سینه هم دارند که در حمل آسانتر کیف مؤثر است و بیشتر به ستون فقرات بچهها کمک میکند.
اگر کوله از این بندها برخوردار است، نباید یک قطعه تزئینی تصور شود و باید حتما مورد استفاده قرار گیرد. نحوه صحیح حمل کوله پشتی استفاده از تمام بندهای آن است.
۴. تنظیم صحیح بندها:
تنظیم بندها را به شکل کاملا مساوی هم انجام دهید. بندها را با بدن خود هماهنگ کنید. برخی دوست دارند کوله پشتی را به شکلی بیندازند که پایینتر از کمر و به نوعی آویزان باشد. این نحوه صحیح حمل کوله پشتی نیست.
باید به نحوی این تنظیم را انجام دهید که کوله پشتی قالب پشت بدن را پوشش دهد. ضمنا نباید به این طرف و آن طرف متمایل شود.
۵. توجه به ضخامت لباسها در تنظیم بند:
اگر فصل سرماست و لباس ضخیم به تن دارید، تنظیم بند با فصل گرما که لباسهای نازکتر و کمحجمتری میپوشید فرق دارد.
۶. کمک گرفتن از سطح:
نحوه صحیح انداختن کوله پشتی این است که آن را ابتدا روی میزی قرار دهید. سپس پشت به میز کنید و بندها را روی شانهها بیندازید. سپس از میز فاصله بگیرید.
۷. حمل با استراحت:
یک نکته دیگر که باید در طریقه حمل صحیح کوله پشتی مورد توجه قرار گیرد، استراحت در مسافتهای طولانی است. اگر دانشآموز پیاده به مدرسه میرود و مسیر او طولانی است، حتما یک نشانه را به عنوان ایستگاه بین راهی او در نظر بگیرید. از دانشآموز بخواهید هرگاه به آن نقطه رسید، بایستد و کوله خود را دقایقی از روی شانهها بردارد.
نحوه صحیح حمل کیف مدرسه و چیدمان وسایل
دانستن ویژگی های کوله پشتی استاندارد و نحوه صحیح حمل کوله پشتی به دانشآموزان کمک میکند ستون فقرات، کتف، کمر، گردن و شانهی خود را از آسیب حفظ کنند.
نکات دیگر در قرار دادن وسایل و تنظیم وزن کیف است. همیشه به دنبال راهکارها و ترفندهای کم کردن وزن کیف دانشآموزان باشید.
از این نکات نیز غافل نمانید:
- در تنظیم وزن کیف دانش آموز، دقت کنید که وزنی بیش از ده درصد وزن خودشان برای آنان سنگین است. تا جایی که میشود، حتی وزن را به این ده درصد نیز نرسانید.
- چیدمان وسایل میتواند در میزان فشاری که به بدن دانشآموز وارد میآید، تأثیرگذار باشد پس به آن دقت کنید.
- در چیدمان وسایل حتما وسایل سنگین را در قسمت عقب کوله پشتی قرار دهید. منظور قسمتی از کوله پشتی است که به بدن نزدیکتر است. در غیر این صورت سنگینی جلوی کوله، کمر فرد را به عقب میکشد، یا او را وادار میکند برای آنکه بتواند کوله را حمل کند، به سمت جلو متمایل شود.
- به همان ترتیب وسایل متوسط را در قسمت میانی و سبکترین وسایل را در قسمت جلوی کوله قرار دهید که از بدن دورتر است.
- اگر پس از چیدمان کوله پشتی متوجه شدید وزن آن زیاد است، وسایل مازاد را تا حد امکان خارج کرده و با دست حمل کنید. البته فشار روی دستها هم باید متعادل، تقسیم شده و استاندارد باشد.
سخن آخر
با نحوه صحیح حمل کوله پشتی آشنا شدیم. دانستیم باید چه نکاتی را رعایت کنیم تا کمترین آسیب به ستون فقرات دانشآموز وارد شود و چه چیدمانی را به کار ببریم تا فشار بیهوده به او وارد نگردد.
بهتر است اولیای مدرسه نیز تا حد امکان به این موضوع اهمیت دهند. مربیان ورزش و بهداشت میتوانند در این رابطه آموزشهای لازم را به دانشآموزان بدهند. نظر شما در این باره چیست؟